Nu behöver våra vilda vänner hjälp

Många vilda bin lever ensamma och har svårt att hitta någonstans att bo. På grund av oss människor har många naturliga boplatser försvunnit. Men du kan hjälpa bina genom att bygga ett bihotell! Det är superenkelt. Och du behöver inte vara rädd för att bli stucken, solitära bin är väldigt snälla. Just den här perioden är dessutom den perfekta tiden att bygga bihotell, eftersom det är nu de solitära bina kommer ut och är aktiva! πŸπŸ’›πŸŒ»

 

Så här gör du:

🐝 Bygg ett bihotell

🐝 Starta en insamling och ladda upp en bild på ditt fina bihotell

🐝 Bjud in dina vänner och be dem att buda på ditt bihotell, genom att ge bidrag till din insamling

🐝 Var med och tävla om att bli årets Naturvän

🐝 Bihotellet som får högst bud vinner!

 

Lyckas du samla in den högsta summan till ditt bihotell blir du årets Naturvän. Du vinner dessutom en fin tavla av konstnären SaraMara @saramara_art och ett paket med blomsterfrön som gör både dig och våra vilda vänner riktigt glada. Tävlingen pågår hela sommaren fram till den 31 augusti 2020. WWF utser en vinnare som presenteras här den 10 september 2020. Med ditt och dina vänners stöd kan vi hjälpa våra vilda vänner och rädda svensk natur. Varmt tack och lycka till!

 

Vad är målet?

Målet är att vi ska bli fler Naturvänner. Att få fler människor som engagerar sig och värnar om vår svenska natur samt hjälper till att samla in pengar till detta viktiga ändamål.

 

Tipsa flerπŸ’Œ

πŸ’› Dela din bild på bihotellet med länk till din insamling i dina sociala kanaler.

πŸ’› Tagga #naturvänner

Har du bra tips på engagerade personer som du tycker borde bli naturvänner - maila gärna oss! Eller har du frågor? Varmt välkommen att kontakta oss på: naturvanner@wwf.se 

Pengarna som samlas in går direkt till projekt för att rädda hotade arter, verka för vår biologiska mångfald och göra insatser för att öka naturskydd. Tack för ditt viktiga stöd för att rädda svensk natur!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

Close